Kas jis, tas tiek liaupsinamas retinolis?

Rudeniui esant jau beveik už kampo, metas pakalbėti apie tikrą kosmetikos karalių - RETINOLĮ. Retinolis – tai ne tik dar viena grožio priemonė, bet mokslu pagrįsta veiklioji medžiaga, kurią dermatologai ir kosmetologai rekomenduoja dėl įvairiapusių odos problemų sprendimo.

Taigi, kas jis, tas tiek liaupsinamas retinolis?

Retinolis yra vitamino A forma, priklausanti retinoidų šeimai, kurios poveikis odai plačiai ištirtas ir patvirtintas moksliniais tyrimais. Ši medžiaga veikia tiesiogiai su odos ląstelėmis, skatindama jų atsinaujinimą ir pagerindama odos struktūrą bei išvaizdą.

Kodėl retinolis yra naudingas?

Kolageno gamybos skatinimas: Moksliniai tyrimai rodo, kad retinolis stimuliuoja fibroblastus – odos ląsteles, atsakingas už kolageno gamybą. Kolagenas suteikia odai struktūrą ir elastingumą, todėl jo padidėjimas gali padėti sumažinti raukšles ir išvengti odos suglebimo.

Antioksidacinės savybės: Retinolis veikia kaip antioksidantas, neutralizuojantis laisvuosius radikalus – nestabilias molekules, kurios pažeidžia odos ląsteles ir spartina senėjimą. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie dažnai būna saulėje arba gyvena užterštoje aplinkoje.

Odos ląstelių atnaujinimas: Retinolis pagreitina ląstelių atsinaujinimo procesą, kuris natūraliai lėtėja su amžiumi. Dėl to oda tampa lygesnė, o pigmentinės dėmės ir netolygus odos tonas palaipsniui mažėja.

Hiperpigmentacija: Melasma, saulės dėmės ir potrauminė hiperpigmentacija yra būklės, kuriose retinolis gali padėti sumažinti melanino sintezę ir išlyginti odos spalvą.

Acne: Dermatologai dažnai rekomenduoja retinolį gydyti spuogus, nes jis sumažina riebalinių liaukų veiklą, valo poras ir neleidžia atsirasti naujiems spuogams. Be to, jis padeda sumažinti spuogų paliktus randus.

Keratozės: Retinolis taip pat yra naudojamas gydyti hiperkeratozės atvejus, kai oda tampa sausa ir susidaro kieti mazgai, ypač tokios būklės kaip aktininė keratozė ir keratosis pilaris.

Kaip teisingai naudoti retinolį?

Mažos Dozės Pradžioje: Retinolio preparatai dažnai būna skirtingos koncentracijos – nuo 0,1% iki 1% ir daugiau. Pasitarkite su kosmetologu ir pradėkite nuo mažesnės koncentracijos, kad išvengtumėte stipraus odos sudirginimo.

Naudokite Vakare: Kadangi retinolis padidina odos jautrumą saulsės šviesai, geriausia jį naudoti vakare. Dieną būtina naudoti apsauginį kremą nuo saulės su SPF 30 ar daugiau. Mūsų rekomenduojamus SPF produktus rasite čia.

Drėkinimas: Siekiant sumažinti galimą sausumą ar šerpetojimą, rekomenduojama kartu naudoti drėkinamuosius kremus, kurie padės palaikyti odos drėgmę ir barjerinę funkciją. Mūsų rekomenduojamus intensyviai drėkinančius produktus rasite čia

Svarbios Pastabos:

Nėštumas ir Žindymas: Retinolio naudojimas nerekomenduojamas nėščioms ir maitinančioms moterims, nes per didelis vitamino A kiekis gali būti kenksmingas vaisiui.

Ilgalaikis Naudojimas: Nors pradžioje gali pasireikšti nedidelis odos dirginimas, ilgainiui oda pripranta prie retinolio, ir jo poveikis tampa labiau pastebimas.

Retinolis yra moksliškai įrodyta priemonė, kuri gali pastebimai pagerinti odos būklę ir atjauninti ją.  Susisiekime, išrinkime ir pradėkite savo kelionę su retinoliu atsargiai ir mėgaukitės sveikos, švytinčios odos rezultatais! 🌟

 

Mūsų rekomenduojamus produktus su retinoliu rasite čia. Mes taip pat visada laukiame jūsų užklausų ir žinučių.