Rūgšti oda = sveika oda (pH ir Noon Lacto)

Jeigu jums daugiau nei 20 metų, turėtumėt atsiminti reklamą apie veido prausiklį, kurio pH yra 5.5.

Iš chemijos pamokų žinome, kad pH yra rodiklis nurodantis medžiagos rūgštingumą/šarmingumą skalėje nuo 0 iki 14, kai 7 yra neutralu (mažiau 7 rūgštėja, daugiau 7 - šarmėja).  Taigi kodėl odai garsiai ir primygtinai rekomenduojamas pH 5.5, kai neutrali reikšmė yra pH 7 ir atrodytų, kad taip turėtų būti sveikiausia? 

Mūsų odos pats viršutinis, epidermio raginis sluoksnis yra apgaubtas rūgščia plėvele, kuri pagrinde yra sudaryta iš prakaito ir riebalinių liaukų sekreto ir vadinama vadinama rūgštine mantija. Jos natūralus vidutinis pH yra 4.7-5.7 ir būdama dalimi odos hidrolipidinio barjero, atlieka apsauginę barjerinė funkciją nuo bakterijų, virusų ir kitų potencialių užkratų. 

Kai odą prausiame su šarmingais produktais (muilas) ar net tik vandeniu, mes natūralų odos pH keičiame į šarminį, kas reiškia - mažiau atsparų mikroorganizmams ir įvairiems virusams, kurie tik ir laukia, kada galės apsigyventi jiems palankioje terpėje.  

Įvairūs tyrimai rodo, kad acne, rožinę, žvynelinę ir kt. odos ligas išgyvenančios odos turi didesnį, šarmingesnį pH ir rūgštinės procedūros bei priemonės gali padėti suvaldyti simptomus ar bent prailginti remisijos laiką. 

Ką daryti, jei norime išsaugoti odos sveikatą? Svarbu, kad po kiekvieno sąlyčio su vandeniu (kai prausiatės/maudotės) naudokite toniką, jie sukurti, kad atstatytų odos pH balansą ir priemonės, kurias naudosite po to, būtų geriau odos priimamos. 

Naudokite veido priežiūros priemones su rūgštimis, jos ne tik palaikys sveiką odos pH, bet ir suteiks papildomų naudų: drėkins, skaistins, turės antioksidacinį poveikį bei skatins odos atsinaujinimą. 

Mano ilgalaikis pasirinkimas ir nuoširdi rekomendacija - NOON Aesthetics Lacto linijos kremai. Pieno rūgštis, pati kaip medžiaga, yra natūraliai atrandama mūsų organizme ir dalyvauja įvairiose biocheminiuose procesuose, o taip pat, yra mūsų odos natūralaus drėkinamojo faktoriaus komponentas (NDF (NMF eng.) - natūraliai esančių viršutiniame odos sluoksnyje drėgmę išlaikančių medžiagų rinkinys, kuris apsaugo odą ir palaiko ją drėkinamą ir sveiką). Pieno rūgštis taip svabi, nes stimuliuoja keratinocitus gaminti daugiau keramidų, nuo kurių priklauso odos hidrolipidinio barjero kokybė ir prarandamo transepiderminio vandens kiekis. 

Ką pasirinkti?

Lacto-10 yra vienas efektyviausių kremų, spartinančių odos atjauninimą, tobulinančių jos tekstūrą ir gerinančių odos atspalvį bei drėgmės lygį. DermShield™ technologija su didele 10% pieno rūgšties koncentracija (pH 3.5) leidžia naudoti kremą visų tipų odai, įvairiais metų laikais, nesukeliant odos sudirgimo ar sausinimo dažniausiai susijusio su alfa hidroksi rūgštimis. Sudėtyje nėra aliejų, lengvai susigeria, tinka visų tipų odai. Šį kremą saugu naudoti aplink akis ir puikiai dera su kitais kosmetikos produktais ar medicininiais tepalais. 

LactoCeramide-15 veido kremas puikiai tinka anti-aging efektui pasiekti, nes sudėtyje yra 15% pieno rūgšties ir 2, 3 ir 6 tipų keramidų. Efektyvus AHA ir DermShield™ technologijos derinys leidžia naudoti kremą skirtingiems odos tipams, įvairiais metų laikais, nejaučiant odos sudirgimo ar sausumo. Pieno rūgštis (15%) stimuliuoja ir atjaunina odą, suteikia ryškų odos tekstūros pagerėjimą, atstato drėgmės lygį. Taip pat mažina dėmeles ir padidina odos tankį bei elastingumą. 2, 3 ir 6 tipų keramidai suformuoja panašų į natūralų lipidinį sluoksnį odos paviršiuje. Padeda ištaisyti raginio (paviršinio) odos sluoksnio defektus, sumažina odos netolygumus, padeda formuoti sveiką atsparų odos barjerinį sluoksnį.

Intensive Hydrogel yra lengva subalansuota emulsija, sudėtyje turinti 10% pieno rūgšties ir 2% salicilo rūgšties. Ši emulsija pagerina riebios/mišrios odos būklę ir suteikia intensyvų terapinį efektą, nesukeliant sudirgimo dėl DermShield™ technologijos. 100% natūrali ir ekologiška salicilo r. pirmą kartą kosmetikos sudėtyje! Intensive Hydrogel turi galingą priešmikrobinį ir priešuždegiminį poveikius, kurie yra būtini riebios odos valymui ir nuraminimui. Salicilo rūgštis sukelia raginio sluoksnio ląstelių eksfoliaciją, tokiu būdu paskatinant epidermio atsinaujinimą. Puikiai dera su kitomis odos priežiūros priemonėmis ar medicininiais tepalais.

Nenoriu gasdinti, tačiau išbandžius Noon Lacto liniją, dažna klientė atsisako makiažo, nes džiaugiasi natūraliu odos švytėjimu ir sveikata. Gal neveltui sakoma "lyg iš pieno plaukusi"? :) 

Linkiu gražios ir sveikos odos! 

 

Jei norėtumėte asmeninės konsultacijos dėl NOON Aesthetics produktų, jų pasirinkimo, įsigyjimo ir naudojimo, susisiekite su mumis per šią nuorodą